Sæsonåbning 5.06.19

 

Løkken Museum sæsonåbning.

Johanne Grønbechs Hus, Nørregade 12

Sæsonstart og præsentation af ”Ladepladsen” 2019

Tirsdag d. 5. juni – grundlovsdag – kl. 13.00 – 16.00

Uformel reception – alle er velkommen.

Kystfiskerimuseet, Ndr. Strandvej åbner kl. 10.

Den selvejende institution Løkkens Redningshus

markerer sæsonåbning og uddeler sandwich

ved Redningshuset 14.30 – 16.00

Løkken Museer åbner sæsonen 2019

Løkken Museums bestyrelse er klar til at åbne Johanne Grønbechs Hus og Kystfiskerimuseet for sæsonen 2019.

I Johanne Grønbechs hus holdes en uformel reception grundlovsdag, onsdag d. 5. juni med præsentation af museets årsskrift "Ladepladsen".

Johanne Grønbechs Hus er et skudeskipperhus fra 1860’erne, bygget af skudeskipper Thomas Grønbech.. Den faste udstilling handler om, hvordan skudehandelen med Norge udviklede Løkken til en by med en stor ladeplads, store købmandsgårde og håndværkervirksomheder.

Særudstillingen 2019 handler om ”Købmænd i Løkken”.

Omkring 1920 var der foruden Brugsen 7 – 8 selvstændige købmandshandler med kunder fra Løkken by og fra oplandet nord og syd for byen. De havde landture, hvor de en gang om ugen hentede bestillinger og derefter kørte varer ud til kunderne. De fleste havde en bydreng, som om eftermiddagen kørte varer ud til kunder i byen.

I museets baghus vises forskellige redskaber, som var nødvendige til kystfiskeri. I badehuset, som står i haven, vises en lille udstilling om badelivet i Løkken gennem tiderne.

I år udkommer ”Ladeplads” nr. 38 med temaet ”Købmænd i Løkken".

Museets medlemmer modtager ”Ladepladsen”. Ikke medlemmer af museumsforeningen kan købe årsskriftet i Johanne Grønbechs hus fra tirsdag d. 5. juni.

Museet holder ved hjælp af frivillige Johanne Grønbechs Hus åbent for turister og lokalbefolkningen.

Juni: onsdag, fredag og søndag 13 – 16, juli og august alle ugens dage 13 til 16, lørdag lukket, og torsdag aftener 18 - 21, når der er ”open by night”.

Har du lyst og tid til at tage vagten nogle dage i sommerens løb eller på anden måde give en hjælpende hånd enten i Johanne Grønbechs hus eller i Redningshuset, vil vi gerne høre fra dig. Henvendelse Inge Nørgaard tlf. 98996454, mobil 22156654, mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller når museet holder åbent.

Løkken Museums bestyrelse håber, at mange vil møde op og være med til at gøre sæsonåbningen til en festlig og hyggelig dag og fortsætte til Kystfiskerimuseet, hvor Den selvejende institution "Løkkens Redningshus" markerer sæsonåbning og uddeler sandwich

Alle er velkommen.

 

TOP