Se historisk bykort

Se stort historisk kort over Løkken - Klik her!

Aktivitetskalender

aktivitetskalender

Galleri

loekkenmuseum_galleri

Sæsonåbning 5.06.22

Løkken Museer åbner sæsonen 2022
Løkken Museums bestyrelse er klar til at åbne Løkken Museum, Johanne Grønbechs Hus for sæsonen 2022
I haven Johanne Grønbechs hus Nørregade 12 holdes en uformel reception grundlovsdag, søndag d. 5. juni fra 13 - 16 med præsentation af museets årsskrift "Ladepladsen".
Særudstillingen 2022 handler om en af byens kendte damer, Ingrid Ørum,
Ingrid Ørum havde malerforretning på Vrenstedvej. Udstillingen viser i den ene stue en malerbutik, med varer, som Frøken Ørum handlede med. I det andet rum vises Ingrid Ørums private stue med mange billeder af Løkken malerne.
Johanne Grønbechs Hus er et skudeskipperhus fra 1860’erne, bygget af skudeskipper Thomas Grønbech.. Den faste udstilling handler om, hvordan skudehandelen med Norge udviklede Løkken til en by med en stor ladeplads, store købmandsgårde og håndværkervirksomheder.
I museets baghus vises forskellige redskaber, som var nødvendige til kystfiskeri. I badehuset, som står i haven, vises en lille udstilling om badelivet i Løkken gennem tiderne.
I år udkommer ”Ladeplads” nr. 41 med emnet "Ingrid Ørum – et langt liv i farver"
Museumsforeningens medlemmer modtager ”Ladepladsen”. Ikke medlemmer af museumsforeningen kan købe årsskriftet i Johanne Grønbechs hus fra søndag d. 5. juni.
Museet holdes ved hjælp af frivillige åbent for turister og lokalbefolkningen.
Juni: onsdag, torsdag og søndag 13 – 16.
Juli og august: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og søndag 13 – 16. Fredag og lørdag lukket.
September, oktober til og med efterårsferien: onsdag, torsdag og søndag 13 – 16.
Har du lyst og tid til at tage vagten nogle dage i sommerens løb eller på anden måde give en hjælpende hånd enten i Johanne Grønbechs hus eller i Kystfiskerimuseet, vil vi gerne høre fra dig.
Løkken Museums bestyrelse håber, at mange vil møde op og være med til at gøre sæsonåbningen til en festlig og hyggelig dag og fortsætte til Kystfiskerimuseet, hvor Den selvejende institution "Løkkens Redningshus" markerer sæsonåbning og uddeler sandwich fra kl. 14 - 16.
Alle er velkommen.
Kan være en illustration
 
0
Nåede personer
8
Interaktioner
Distributionsscore
Boost opslag
 
44
 
 
4 delinger
 
Synes godt om
 
 
 
Kommenter
 
 
Del
 
 
TOP